top of page
Maalauksia menneisyydestä Milanka Jewelry Gallen-Kallela 2.png

MAALAUKSIA MENNEISYYDESTÄ
korumallisto

Maalauksia menneisyydestä -mallisto on kunnianosoitus suomalaiselle maalaustaiteelle. Halusin nostaa esiin Kansallisgallerian kokoelman kätköistä 1800-luvun loppupuolen lahjakkaiden ja arvostettujen Maria Wiikin ja Akseli Gallen-Kallelan ajattomia taideteoksia ja tarjota niille mahdollisuuden olla olemassa myös korvakoruina, yli 100 vuotta maalaushetkeä myöhemmin.

Mallisto koostuu viidestä Wiikin ja kuudesta Gallen-Kallelan taideteoksesta. Korvakorujen kuvituksissa on käytetty valittuja osia Kansallisgallerian tekijänoikeusvapaista teoskuvista, jotka ovat vapaasti käytettävissä CC0-lisenssin mukaisesti.

Maria Wiik (1853–1928) oli aikansa arvostetuimpia suomalaisia naistaidemaalareita. Wiik eli aikana, jolloin naistaiteilijoiden asema ei ollut helppo. Siitä huolimatta hän oli yksi harvoista naistaiteilijoista, joka sai tunnustusta jo elinaikanaan, vaikka hänen nimensä on yhä monelle tuntematon. Wiik maalasi erityisesti upeita henkilökuvia, mutta lumouduin hänen pienikokoisista luontoteemaisista vesiväriteoksista sekä Makaava kissa Mosse -öljyväriteoksesta, joka oli pakko ottaa mallistoon mukaan.

Suomen kansallistaiteilijanakin tunnettu Akseli Gallen-Kallela (1865–1931) oli myös aikansa merkittävimpiä taidemaalareita. Kenties parhaiten Kalevala- ja Karjala-aiheista tunnetun taiteilijan teoksista minua puhuttelivat erityisesti hänen voimakkaat ja kauniit maisemateokset. Näiden lisäksi mallistoon oli saatava mukaan myös ihanan feminiininen Aallottaria-teos.

Korujen materiaaleista ja Milankan vastuullisuudesta voit lukea tästä.


Jokaisesta Milankan oman verkkokaupan kautta myydystä Maalauksia menneisyydestä-korusta lahjoitetaan alvittomasta myyntihinnasta 5% Kansallisgallerialle, jonka museot pitävät lahjoitusvaroin huolta taideteoksista sekä osallistavat lapsia ja nuoria taide-elämysten äärelle mm. työpajojen keinoin. 

Maalauksia menneisyydestä Milanka Jewelry Maria Wiik Akseli Gallen-Kallela.png
Maalauksia menneisyydestä Milanka Jewelry Maria Wiik Akseli Gallen-Kallela3.png
Milanka Jewelry Avainlippu .png
DESIGN FROM FINLAND MILANKA JEWELRY.png

KOTIMAAN TOIMITUSKULUT 3.00€
ILMAINEN TOIMITUS YLI 60€ OSTOKSISTA

bottom of page