top of page

Milankan tarina

Olen pienestä asti ollut kiinnostunut visuaalisuudesta ja luovuudesta, mutta vahva uteliaisuus korujen tekemiseen heräsi minussa vasta 2011, kun kiertelin Turun käsityöläismarkkinoilla, enkä löytänyt itselleni sopivia korvakoruja. Elin silloin elämäni vaikeinta aikaa, mutta korujen tekeminen toi lempeää iloa ja maadoittavaa läsnäoloa. Löytyi asia/tila, jonka äärellä minun oli hyvä ja helppo olla. Aluksi tein pitkään koruja harrastuksena ja kokeilin kaikenlaisia materiaaleja, kuten ristipistoa, pitsiä, uudelleenkäytettyjä kankaita sekä perinteisiä helmiä.

 

Lopulta kun halusin viettää yhä enemmän aikaa korujen äärellä, syntyi vuonna 2019 pieni yritykseni Milanka Jewelry. Nyt Milanka on kaarinalainen yhden naisen koruyritys, jonka kaiken tekemisen taustalla on halu luoda ajattomia ja iloa tuovia koruja, jotka kestävät aikaa sekä muistuttavat meitä luonnon ja taiteen tärkeydestä. 

 

Milankan valikoiman päätuotteet ovat lähituotantona valmistetut, vastuulliset koivuvanerikorut, joille on myönnetty Avainlippu ja Design from Finland-tunnukset. Milankan puukoruista tekevät erottuvia niiden kuvitukset, joissa on käytetty valokuviani, maalauksiani ja piirustuksiani sekä tarkoin valittuja väriyhdistelmiä. Lisäksi Milankalla on vaihtuva Boho-mallisto, jonka korut on koottu laadukkaista helmistä ja valikoiduista teräsosista.

Milankan arvot ovat luomisen ilo, kauneus, laatu ja vastuullisuus. Tutustu Milankan kestävimpiin valintoihin ja korujen materiaaleihin Vastuullisuus-sivulta.

Milanka on Sydänjuttuni, joka on tuonut elämääni paljon iloa, ilmaisukykyä, kauneutta ja upeita kohtaamisia.

Sydäntä lämmittävintä on erityisesti se, etteivät koruni ilahduta pelkästään minua, vaan teitäkin. Olen kiitollinen siitä, että kaikkien näiden vuosien ajan koruni ovat päässeet mukaan elämänne hetkiin ja olette tavalla tai toisella olleet mukana Milankan matkassa. Ilman teitä, Sinua, Milankaa ei olisi nykyisessä muodossa olemassa. 

Sydämellinen kiitos juuri sinulle!

Liity Milankan someystävien joukkoon: @milankajewelry

Lämpimin terveisin,

PS. Erilaiset personoidut tilaustyöt ovat iso osa Milankaa. Valmistan mielelläni tilaustyökoruja erilaisiin tarpeisiin. Lähdetään liikkeelle esimerkiksi toiveväreistä!

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä mieluisa koru itsellesi tai läheisellesi. ​

milankajewelry (at) gmail.com

Milanka Jewelry kotimaiset korvakorut Finnish Design
Milanka Jewelry kotimaiset korvakorut Finnish Design
Milla Huhta Milanka Jewelry

Korujen takana

Olen Milla Huhta (o.s. Popova) ja viihdyn tällä hetkellä Kaarinassa puolisoni kanssa. Luonteenpiirteeltäni olen empaattinen, herkkä, introverttiyteen taipuva vapaa sielu, joka rakastaa luontoa, arvostaa hyvyyttä ja nauttii yksinkertaisista asioista, kuten mustarastaan laulusta, yrttiteestä, hiljaisuudesta ja rauhallisista arkihetkistä.

Olen syntynyt Virossa ja puolet juuristani ulottuvat Inkeriin. Suomi on ollut kotini viimeiset 28 vuotta. 

Olen koulutukseltani ympäristönhoitaja sekä ympäristösuunnittelja. Olen opiskellut myös visuaalista suunnittelua sekä  ekologian ja evoluutiobiologian maisteriopintoja, mutta Milanka vei voiton.

Vapaa-aikana tykkään liikuttaa kehoani, lillua luonnonvesissä ympäri vuoden, luontoseikkailla ja lukea. Lempikirjailijoitani ovat tällä hetkellä Susan Fletcher ja Maggie O'Farrell. Kirjoista ilahdutti eniten viimeksi Maria Turtschaninoffin Suomaa. Tykkään myös jakaa kirjatunnelmia Kirjaloki-tililläni. 

bottom of page